Helt enkelt smartare

>>Helt enkelt smartare

Helt enkelt smartare

2018-04-20T11:43:10+00:00

SIMPLY SMARTER – HÄLSOKONTROLL FÖR DET NYA ÅRET

 

Föreställ dig att du går in på arbetsplatsen under tidigt 90-tal. När kontorsdatorer, mobiltelefoner, e-post etc. inte var en del av våra arbetsmiljöer. Vi pratade i fasta telefoner, och PM skrevs på papper. Vi stämplade in och började jobba och stämplade ut innan arbetet lämnades vid dagens slut. Under följande år, äntrade e-posten, de personliga mobiltelefonerna och en massa annan ny teknik arbetsplatsen. Allting blev mycket lättare och nu när vi inte behövde brevbärare utan kunde skicka ut 1000+ CC via e-post, undrade vi vad vi skulle göra med all vår fritid.

 

Spolar vi fram 20+ år ser vi hur mobilteknologin har fått folk att jobba hemifrån medan de äter frukost och i sina bilar medan de kör till och från arbetet. Och det slutar inte där eftersom många jobbar kvällstid och kollar telefonen till och med liggandes i sängen på kvällen. Barnen klagar över att föräldrarna befinner sig i samma rum men “inte är där” när de vill prata. I dagsläget lider vi av ‘infofetma’ där mängden information kanske är obegränsad men en väldigt liten andel har något näringsvärde.

 

Alldeles för många startar arbetsdagen med leken som kallas “hitta jobbet” som går ut på att identifiera viktiga uppgifter som ligger noggrant kamouflerade bland hundratals irrelevanta e-postmeddelanden och andra meddelanden. För att hantera detta ger vi oss på att försöka multi-taska. Intressant forskning kring multitasking avslöjar att folk som hoppar mellan uppgifter är mindre produktiva vad gäller snabbhet och kvalitet. Dessutom behöver vi mer energi för att ändra fokus så utbrändheten är ett ständigt hot. Inom coachingvärlden har vi sett hur work life balance (balans i arbetslivet) och den känslomässiga hälsan blivit allt mer populära och nu tillhör de vanligaste diskussionsämnena. Världen har helt klart inte utvecklats som vi hade tänkt oss.

 

Vårt Working Simply Smarter program utforskar de senaste tankarna kring stress och tidsplanering och utrustar deltagarna med praktiska verktyg för en ökad effektivitet.

 

REKOMMENDATIONER

 

“Andrew är en enastående konsult som är energisk och intelligent, alltid optimistisk och motiverad. Han blir en tillgång för varje lärande- och utvecklingsprojekt”. VODAFONE NEW ZEALAND

 

“Jag har på senare tid jobbat nära Andrew. Med egna ögon har jag sett hans ständiga fokus på kunden och på att hjälpa dem att uppnå sina mål. Han tar med sig rika erfarenheter från multinationella företag och små- och medelstora företag, till sin roll, vilket är ovärderligt och väldigt bildande. Andrew har, alltid, hjälpt till att rikta in min affärsstrategi mot att uppnå mina tillväxtplaner. Han har varit en enastående källa vad gäller råd och vägledning för min affärsenhet.” CARBON GROUP